Informace

28. 09. 2023

Zápis z 13.června 2023

 

Zápis ze Shromáždění Společenství vlastníků Kukelská 903/1

 

se sídlem Kukelská 903/1, 198 00 Praha 9 – Hloubětín, IČ 03601731, zapsaného v rejstříku společenství vlastníků jednotek, vedeného Městským soudem v Praze oddíl S, vložka 16017, dále jen „SV“ konané dne 13. června 2023 od 18,00 hod. v jídelně Základní školy Chvaletická,

ul. Chvaletická 918/3, 198 00 Praha 9

 

Svolané Shromáždění je usnášeníschopné, neboť jsou přítomni vlastníci jednotek, kteří disponují dohromady 51,123 % hlasy, viz přiložená elektronická prezenční listina (včetně plných mocí).

 

Pořad:

  1. Zahájení
  2. Volba zapisovatele, sčitatele hlasů a ověřovatelů zápisu
  3. Schválení programu
  4. Informace o činnosti výboru, vyhodnocení stavu systémů v objektu
  5. Rok 2022: zpráva o hospodaření, odsouhlasení účetní závěrky, stav finančních prostředků na účtech, informace o dlužnících
  6. Úprava předpisů zálohových plateb, dálkové odpočty
  7. Rok 2023: plán oprav, schválení rozpočtu včetně nákladů na chod objektu
  8. Různé a Diskuse: aktualizace kontaktních údajů, nahlášení nájemníků
  1. Závěr

 

1. a 2. a 3. Zahájení, volba zapisovatele, sčitatele hlasů, ověřovatelů zápisu a schválení programu

Shromáždění zahájil p Kolesár, předseda výboru, který předal řízení shromáždění člence výboru p. Látové. Zapisovatelem byla navržena p. Kaprelová, ověřovateli byly navrženy p. Lacinová s p. Peškovou. Sčitatelem hlasů v rámci elektronického hlasování byl zástupce správcovské firmy pan Reichert, který všem představil způsob hlasování.

 

Hlasování: pro 100 % z účastněných vlastníků jednotek, proti 0 %, zdrželo se 0 %

Usnesení: Shromáždění společenství vlastníků jednotek schvaluje program Shromáždění, zapisovatele, sčitatele hlasů a ověřovatele zápisu.

 

4. Informace o činnosti výboru, vyhodnocení stavu systémů v objektu

Předseda uvedl, že objekt je v dobré technické kondici a jsou prováděny všechny revize a kontroly. Na příští rok je plánována modernizace plynového potrubí, na který jsme napojeni. Předpokládá se delší odstávka po dobu 10-14 dnů. Velice podrobně se věnoval tématu solárních panelů a dalších aktuálně probíraným tématům z této oblasti. V závěru shrnul, že za současné situace není pro náš objekt ekonomicky výhodné se odpojit od centrálního napojení na teplo ani zapojení se do instalace solárních panelů.

Členka výboru následně vlastníky informovala o změně pojištění objektu a makléřské společnosti. Nově jsme pojištěni hromadnou smlouvou u naší správcovské účetní společnosti přes ČSOB Pojišťovnu s navýšením pojistné částky za naši nemovitost.

Naším právním zástupcem došlo k uzavření dodatku a urovnání vztahů mezi společnostmi Kabelnet s.r.o. a Onefiber, s.r.o. Náklady právního zástupce jsou vyčísleny na částku cca 40.000 Kč. Významným benefitem pro nás je ustanovení o rychlejším ukončení smluvního vztahu v případě nehrazení

 

stanovených měsíčních záloh.

21.3.2022 v nočních hodinách došlo k vypáčení kolárny a odcizení dvou kol. Pachatelé byly PČR vypátráni a soudem odsouzeny. V současné době jsou ve výkonu trestu.

Od začátku roku 2023 jsme zaregistrováni v programu HLMP na svoz tříděného odpadu kde náklady jsou plně hrazeny z toho fondu. Jedná se o velkou finanční pomoc. Nyní probíhá jednání o navýšení svozu pro plast na +1 den v týdnu. Odpad dávejte pouze do připravených nádob, zajistěte správné třídění, obaly krabic, plastů zmenšujte a zanechávejte prostor po odchodu čistý. V případě, že nebudeme dodržovat pravidla budeme vyřazeny z programu HLMP.

Okna ve společných prostorách neotvírejte, a to zejména v zimně kdy dochází k výraznému úniku tepla.

Pokud okno otevřete zajistěte jeho následně zavření.

S dodavatelem elektrické energie máme zajištěnou fixaci ceny až do začátku roku 2024.

Přítomní vlastníci byli informováni, že mandát výboru končí příští rok a také, že po odstěhování paní Malinové je pozice revizora neobsazená. Správce objektu p. Braniš s předstihem informoval výbor se záměrem ukončení spolupráce v roce 2024. Kdo má zájem se aktivně podílet na provozu prosím kontaktujte výbor.

 

5. Rok 2022: zpráva o hospodaření, odsouhlasení účetní závěrky, stav finančních prostředků na      účtech, informace o dlužnících

Místopředseda výboru p. Branišová seznámila vlastníky se základními body k hospodaření objektu a účetní závěrce za rok 2022. Vlastníci hradí poplatky včas a případné dlužné částky, které jsou způsobeny zejména z důvodu neupravením měsíčních záloh po zvýšením, jsou řešeny individuálně. SV pracovalo s vyrovnaným rozpočtem a dluhy vlastníků k 31. 12. 2022 činily 13 518,- Kč. Stav finančních prostředků na účtech k 31.12.2022 vedených u ČSOB jsou na běžném účtu 13 518,- Kč a spořícím účtu 13 518,- Kč.

Na začátku roku 2023 došlo u nájemních smluv k navýšení nájmu.

Hlasování: pro 100 % z účastněných vlastníků jednotek, proti 0 %, zdrželo se 0 %

Usnesení: Shromáždění společenství vlastníků jednotek schvaluje Zprávu o hospodaření a účetní závěrku za rok 2022.

 

6. Úprava předpisů zálohových plateb, dálkové odpočty

Z důvodu velkého navýšení všech poplatků došlo k úpravě zálohových plateb. Žádáme všechny vlastníky o placení podle nového měsíčního předpisu.

V závěru roku 2022 byly instalovány nové vodoměry na odběr teplé a studené vody, které jsou již připraveny pro dálkové odpočty. Nově se bude odpočet provádět bez vstupu do bytových jednotek. Službu online sledování nemáme aktivovanou. Jedná se o službu placenou, a tedy vyčkáváme na dobu, kdy bude povinnost zajistit.

 

7. Rok 2023: plán oprav, schválení rozpočtu včetně nákladů na chod objektu

Předseda výboru p. Kolesár přednesl plán oprav a návrh rozpočtu pro rok 2023, který byl součástí přiložené pozvánky. V letním období bude provedeno ošetření podlahy ve stupní hale v přízemí a dále pak budou prováděny běžné opravy. Ušetřené finanční prostředky budeme mít připravené pro větší opravy.

 

Hlasování: pro 100 % z účastněných vlastníků jednotek, proti 0 %, zdrželo se 0 %

Usnesení: Shromáždění společenství vlastníků jednotek schvaluje plán oprav a rozpočtu na rok 2023.

 

8. Různé a Diskuse: aktualizace kontaktních údajů, nahlášení nájemníků

Výbor žádá vlastníky, aby všechny důležité změny v kontaktech, a to včetně nájemníků oznámili včas.

Věnujte pozornost na bezpečnost pohybu ve společných prostorách. Buďte obezřetní, koho pustíte do objektu a koho potkáte. Máte-li pochybnosti informujte správce.

Vlastníci otevřeli debatu nad stavem balkónů. Členka výboru p. Látová informovala, že výbor si nechal připravit dvě cenové nabídky, obě jsou velice vysoké, přibližně 14-17 milio Kč. Hledají se jiné cesty, které budou více finančně přijatelné a budou splňovat naše požadavky.

V jedenáctém patře byla jedním vlastníkem nahlášena závada na balkónu (nefunguje páčka pro zavírání malého okna) a ve druhém patře byly nahlášeny poškozené zámky do chodby na patře. Obě závady správce prověří a zajistí opravu. Výbor žádá vlastníky, aby poškození hlásili co nejdřív a to správci p.  Branišovi.

Pokud se rozhodnete uzavřít pojištění přes našeho makléře bude uplatněna sleva, která se odvíjí podle druhu a rozsahu pojištění.

Pan Braniš s paní Látovou a dalšími připravili pro obyvatele Lehovce odpolední setkání, které proběhne tento čtvrtek 15. června 2023 u nás v parku. Všechny srdečně zveme. Jedná se o akci, kterou administrativně zastřešuje SV, účetně se vede oddělené a vše je financováno z vlastních zdrojů a sponzorů. Všem děkujeme za pomoc, za přispění darů. Všichni, kdo by rádi pomohli prosím kontaktujte pana Braniše.

 

9. Závěr

Předseda výboru poděkoval přítomným vlastníkům za účast a shromáždění ukončil v 20:20 hod.

 

Originál zápisu vyhotoveného z tohoto jednání bude uložen v dokladech vedených výborem.

 

Zapsal dne:                                                              p. Kaprelová

Ověřil dne:                                                               p. Lacinová

Ověřil dne:                                                               p. Pešková

Nedílnou součástí zápisu jsou tyto doklady:

Pozvánka včetně plné moci k zastupování na shromáždění

Prezenční listina včetně plných mocí

Výkaz domu za rok 2022

Návrh rozpočtu na rok 2023

 

Pozvánka

30. 05. 2023
30. 05. 2023

Rozpočet SVJ na rok 2023

Rozpočet za rok 2022

30. 05. 2023
30. 05. 2023

Shromáždění vlastníků